Menu Sluiten

Voorhout Monumentaal 2023

voorhout monumentaal

Rondleiding langs de beelden op het Lange Voorhout

In de zomermaanden van 2023 organiseert Pulchri Studio voor de tweede keer de beeldententoonstelling Voorhout Monumentaal op het Lange Voorhout in Den Haag.

Thema’s dit jaar zijn Louis Couperus- en M.C. Escherjaar.
Op 16 juli 2023 is het 100 jaar geleden dat de Haagse schrijver Louis Couperus op 60 jarige leeftijd overleed. 
17 juni 2023 is het 125 gelden dat M.C. Escher geboren werd.

Voorhout Monumentaal 2023 wordt een buitententoonstelling van kwalitatief  hoogstaande, creatieve en monumentale beelden die samen – in hun verscheidenheid – een geheel vormen en ook op zich een statement kunnen maken ten opzichte van de soms 600 jaar oude en historische panden aan het Lange Voorhout die neerkijken op de naar schatting 20 beelden. 

Naast de beelden op het Lange Voorhout zullen er ook werken van kunstenaars te zien zijn in de Kloosterkerk en in de tuin van Pulchri Studio.


Deelnemende kunstenaars (locatie Lange Voorhout):
 Armando, David Bade, Marieke Bolhuis, Bob Bonies, Sjoerd Buisman, Harmke Datema Chang, Theo Jansen, André Kruysen, Narges Mohammadi, Lon Pennock, Zeger Reyers, Maria Roosen, Marisja Smit & Thijs Trompert (ATM Atmosfeer), Brigitte Spiegeler, Elisabet Stienstra, Joost van den Toorn, Joep van Lieshout, Carel Visser, Andre Volten, Dré Wapenaar, Ronald A. Westerhuis.

Deelnemende kunstenaars (locatie Kloosterkerk): 
Hans van Bentem, Cor van Dijk, Guido Geelen, Heringa/Van Kalsbeek, Hieke Luik, Jan van Munster, Sarah Reinbold, Auke de Vries, Jan de Weert.


De gidsen van Haagse Gravin Events zullen, net als in 2021, de rondleidingen gaan verzorgen langs de beelden.

Na of voor de rondleiding kun je op eigen gelegenheid de kunst in Pulchri Studio bekijken. En wat drinken of een hapje eten in het restaurant van Pulchri. Bij mooi weer kun je in de sfeervolle binnentuin zitten.

Duur van de rondleiding: een uur
Prijs: € 12,50 per persoon (minimaal zes personen)
Te boeken tussen 5 juni en 20 augustus 2023

Je kunt ook met minder personen deelnemen aan een rondleiding. Je betaalt dan voor het minimum aantal aangegeven personen.

Een rondleiding in optie zetten of informatie aanvragen?
Vul hieronder je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.