Menu Sluiten

Voorhout monumentaal 2021

voorhout monumentaal

Rondleiding langs de beelden op het Lange Voorhout

Wandel met onze gids mee over het prachtige Voorhout. Misschien wel de mooiste plek in Den Haag.

Er staan 20 imposante beelden op het schelpenpad aan het Lange Voorhout. En er staan nog een aantal mooie, bijzondere beelden in de binnentuin van Pulchri Studio, die je kunt bekijken.

Onze gids vertelt je wetenswaardigheden over de beelden en over de kunstenaars. Zoals, hoe komt een beeld tot stand. Waardoor raakt de kunstenaar geïnspireerd.

Je ziet hier werk van vele Nederlandse, internationaal bekende, kunstenaars. Het is initiatiefnemer en conservator André van Lier samen met Pulchri Studio gelukt om twintig beeldhouwers ruimte op het schelpenpad aan het Lange Voorhout te geven.

Voorhout Monumentaal is een tentoonstelling met verschillende stromingen geworden. Het is een aansprekende en afwisselende expositie qua onderwerpen, afmetingen, materialen en uitstraling. Na de lockdowns is er, volgens curator André van Lier, een groeiende behoefte aan vrijheid en diversiteit ontstaan. De tentoonstelling ontleent zijn kracht aan de diversiteit en creativiteit van de deelnemende kunstenaars en viert eigenlijk het (naderende) eind van de pandemie.

Na de rondleiding kun je op eigen gelegenheid de kunst in Pulchri Studio bekijken. En wat drinken of een hapje eten in het restaurant van Pulchri. Bij mooi weer kun je lekker in de binnentuin zitten.

Deelnemende kunstenaars aan de expositie op het Lange Voorhout zijn: Aris de Bakker, Loek Bos, Marijke Gémessy, Marco Goldenbeld, Eppe de Haan, Douwe Halbertsma, Ewerdt Hilgemann, Joncquil, Roland de Jong Orlando, Kim Kroes, André van Lier, Marus van der Made, Louis Niënhuis, Yke Prins, Rinus Roelofs, Gemma Vermeulen, Anton Vrede, Piet Warffemius, Eelke van Willegen & Alexander Zaklynsky.

Deelnemende kunstenaars in de binnentuin van Pulchri Studio zijn: Gabriela Acha, Loek Bos, Babette Degraeve, Marijke Gémessy, Eppe de Haan, Jozef van der Horst, Bander van Ierland Ruben Koerhuis, André van Lier, Martie van der Loo, Cesar van der Molen, Annemarie Petri, Yke Prins, Ingrid Rollema, Henk Rusman, Guido Sprenkels, Helen Vergouwen, Anton Vrede, Joncquil, Piet Warffemius en Yumiko Yoneda.

Individuele inschrijvingen
Duur van de rondleiding: één uur (op inschrijving)
Te reserveren via onze ticketpagina
Prijs: € 12,50 per persoon
Start- en eindpunt: Pulchri Studio, Lange Voorhout 15, 2514 EA Den Haag
Vragen? Neem contact met ons op

TICKETS


Groepen
Duur van de rondleiding: één uur
Prijs: € 11,50 per persoon (minimaal 6 personen)
Je kunt ook met minder personen deelnemen aan een wandeling, je betaalt dan voor het minimum aantal aangegeven personen. Te boeken op een gewenste dag en tijdstip.
Start- en eindpunt: Pulchri Studio, Lange Voorhout 15, 2514 EA Den Haag
Het is mogelijk de rondleiding langs de beelden te combineren met één van onze wandelingen.
Vragen? Neem contact met ons op.


Let op: de beeldentuin van Pulchri is alleen te bezoeken van dinsdag tot en met zondag, van 12.00-17.00 uur.
Het restaurant is van Pulchri is geopend van 12.00-17.00 uur. Na 17.00 uur is het restaurant gesloten voor niet-leden.
Deelnemers aan de rondleiding kunnen ook na 17.00 uur van het restaurant gebruik maken.
Vraag ernaar bij boeking.